Tipărire
Categoria părinte: Filme despre cannabis
Categorie: Efectele negative ale consumului de marijuana
Accesări: 13099

Este firesc să apară stări de anxietate în cazul folosirii unei substanțe ilegale. În anumite situații, s-a demonstrat chiar că THC-ul poate acționa împotriva anxietății, dar desigur în astfel de situații persoanele implicate în studiu nu și-au pus problema că vor fi prinși fumând o țigară cu marijuana.

În plus, în cannabis, există și alți canabinoizi în afară de THC, ba mai mult, cânepa industrială, care este tot cannabis, conține doar substanșe non-psihoactive, mai ales atunci când nu este procesată termic, și care prin urmare nu au aceste efecte secundare. 

Faptul că una dintre consecințele fumatului acestei plante ar fi aceea de a induce o stare de ”a lăsa pe mâine”, este un fapt real, dar totuși relativ. Această stare este caracteristică multora dintre ființele umane care nu fumează marijuana, fiind vorba de o lipsă de voință, de cristalizare a unui scop în viață. Adeseori, tocmai astfel de persoane devin dependente de consumul de marijuana, sau de alte droguri, deci în cazul lor este vorba doar de amplificarea unei probleme latente.

Nu intenționăm totuși să minimizăm cele susținute de către autorul filmului. Așadar, deși multe dintre efectele secundare ale consumului THC-ului, mai ales atunci când este fumat, pot să apară și din alte motive, filmulețul este util de urmărit.