Metoda iontoforezei a fost descrisă pentru prima dată de Pivati în 1747. Galvani și Volta, doi oameni de știință celebri ai secolului al XVIII-lea, au demonstrat faptul că electricitatea poate mișca diferiți ioni metalici și că mișcarea acestor ioni produce electricitate. Metoda administrării agenților farmacologici prin iontoforeză a devenit populară la începutul secolului XX datorită studiilor lui Leduc (1900). Acesta a introdus termenul de iontoterapie și a formulat principiile acestui proces.

Iontoforeza, numită și administrarea medicamentelor pe cale electromotoare (EMDA), este o tehnică ce folosește o mică sarcină electrică pentru a administra un medicament sau o altă substanță chimică prin piele. În esență, iontoforeza este o injecție fără ac.

Din punct de vedere tehnic, acest proces este o metodă non-invazivă de a administra transdermic concentrații înalte dintr-o anume substanță, de obicei un tratament sau o substanță bioactivă, prin forța electromotoare de repulsie, utilizând o mică sarcină electrică aplicată unei camere inotoforetice care conține un agent activ cu sarcina de aceeași polaritate și vehiculul acestuia. Una sau două camere sunt umplute cu o soluție ce conține ingredientul activ și solventul său, numit și vehicul. Camera cu sarcina pozitivă, numită catod, va respinge un agent chimic cu sarcina pozitivă, în vreme ce camera cu sarcina negativă, numită anod, va respinge un agent chimic cu sarcina negativă, provocând intrarea acestuia în piele.

Iontoforeza este binecunoscută pentru folosirea ei în administrarea transdermică a medicamentelor. Spre deosebire de plasturii transdermici, această metodă se bazeaza pe transportul activ într-un câmp electric. În prezența unui câmp electric, electromigrația și electroosmoza sunt forțele dominante în transportul substanței. Aceste mișcări sunt măsurate în unități de flux chimic, cea mai folosită fiind exprimarea în micromol/cm2h.

Iontoforeza inversă este procesul prin care moleculele sunt înlăturate din corp pentru detectarea și analizarea lor. În iontoforeza inversă, sarcina electrică negativă a pielii face ca să fie selectiv permeabilă pentru cationi, făcând ca solventul să se deplaseze spre anod. Acest flux este forța dominantă ce permite mișcarea moleculelor neutre, inclusiv glucoza, din piele spre în afară. Astfel, această tehnologie este utilizată curent în cazul anumitor aparate, precum Gluco Watch, care permit detectarea glucozei din sânge prin straturile de piele, folosind iontoforeza inversă.

Iontoforeza este folosită de obicei pentru aplicarea tratamentelor antiinflamatorii. Se tratează prin iontoforeza fasciită plantară, bursită și unele tipuri de hiperhidroză. În această aplicație specifică, soluția aleasă este de obicei apa de la robinet, dar pot fi obținute rezultate mai bune cu bromură de glicopironiu, un inhibitor colinergic.

Iontoforeza este contraindicată în anumite afecțiuni:

- aritmii cardiace;
- pacemaker cardiac;
 - implanturi metalice aflate în zona tratată;
- implanturi metalice intrauterine;
 - sarcină;
- boli cutanate extinse
- insensibilitate la durere.

Factorii care afectează transportul iontoforetic

Aceștia sunt reprezentați de proprietățile fizico-chimice ale agentului terapeutic (mărimea moleculei, concentrația etc.), formula medicamentoasă (tipul de vehicul, pH, vâscozitate, prezența altor ioni), echipamentul folosit (curent continuu sau alternativ, tipul de electrod), variabilele biologice (fluxul sangvin regional, vârsta, sexul), temperatura cutanată, durata iontoforezei. Următorii factori trebuie luați în considerare:

• pH-ul are o mare importanță pentru administrarea iontoforetică a medicamentelor. Când pH-ul scade, crește concentrația de ioni de hidrogen și apare o reacție vasculară (vasodilatația). De aceea, este important să se mențina pH-ul cât mai aproape de 5,5 sau mai mic;

• Intensitatea curentului trebuie limitată la 1mA, din cauza limitării impuse de disconfortul pacientului. De asemenea, curentul nu trebuie aplicat mai mult de 3 minute, deoarece există riscul de iritații sau arsuri;

• Concentrația medicamentoasă. În funcție de drogul folosit, mișcarea ionilor crește atunci când crește concentrația soluției din compartimentul donor;

• Mărimea moleculară. S-a demonstrat că mărimea moleculară are o relație directă cu acei coeficienți de permeabilitate. Atunci cand crește mărimea moleculară, coeficientul de permeabilitate scade. Totuși, există anumite soluții cu o mărime moleculară relativ mare (insulină, vasopresină, anumiți hormoni de creștere) care penetrează bariera cutanată și intră în circulația sistemică;

• Curent continuu sau curent alternativ. Aplicarea unui curent continuu o lungă perioadă de timp poate modula transportul iontoforetic. Curentul continuu poate duce la polarizarea tegumentului, ceea ce reduce eficiența eliberării iontoforetice. Această polarizare poate fi evitată folosind curent alternativ;

• Factorii fizici. Factorii anatomici ai pacientului pot influența adâncimea penetrării, care este variabilă de la pacient la pacient, în funcție de grosimea tegumentului la locul aplicării, prezența țesutului adipos subcutanat, dezvoltarea sistemului muscular. În plus, prezența sau severitatea inflamației poate influența penetrarea agentului terapeutic datorita creșterii temperaturii;

• Tipul matricei care conține medicamentul (gel sau soluție). Migrarea acestuia sub influența curentului electric este diferită în funcție de matrice, din cauza vascozității diferite;

• Stabilitatea medicamentului. Acesta trebuie să fie stabil în timpul procesului de iontoforeză. Oxidarea sau reducerea unui medicament nu numai că îi scade disponibilitatea, dar produșii de degradare scad rata transferului medicamentului respectiv.

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Citește mai mult:Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 150RON.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright: Aghoras Invent 

Plătiți în siguranță

logoPL
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Vineri, 9-17
 
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 
Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin