Cel mai important aspect al acupuncturii nu este tipul metodei de stimulare, ci aplicarea unui stimul adecvat pe punctul corect ales. Prin stimul adecvat se înțelege dispersie (sedare, liniștire, calmare, împrăștiere) pentru acupunctele care sunt inflamate, tumefiate, foarte sensibile la apăsare și tonifiere (activare, întărire, adunare) pentru acupunctele care sunt inactive, insensibile, flasce.

Înțeparea punctului (zhen în chineză) se face cu ace având lungimi de 10-50 mm și diametre de 0,2-0,4 mm. Acul se manipulează în sus și în jos și prin rotire, conform stării punctului, pentru a se chema Qi-ul în zonă. Se obține o senzație de amorțire, o durere difuză profundă care nu-i neplăcută, numită "dei qi", ce constituie garanția unui tratament reușit.

Manipularea acelor

Tonifiere (BU)
 (în XU, deficit funcțional)

Dispersie (XIE)
 (în SHI, exces funcțional)

înțeparea

blândă și lentă

fermă și rapidă

direcția (45°)

în sensul meridianului

contrar sensului meridianului

răsucirea

amplitudine mică, încet

amplitudine mare, rapid

durată

10-60 secunde

10-30 minute

extragerea

forțat și rapid

blând și încet

gaura

închisă prin masare

lăsată deschisă

Durata tratamentului:

–        10-30 de minute în reumatism, artrite, dureri musculare etc. (ace răsucite timp de 10 secunde la fiecare 2-3 minute);

–        10-60 secunde în șoc, rinite, conjunctivite etc.

Una dintre cele mai vechi forme de tratament este prin aplicarea căldurii (Jiu = foc în chineză) pe diverse părți ale corpului. Moxa este o metodă de stimulare prin încălzire a acupunctelor. Denumirea folosită astăzi, moxa, pare să vină din Japonia (mokusa = ierburi care ard) prin intermediul navigatorilor portughezi. Se arde o pulbere din plante (de obicei pelin, Artemisia officinalis) fie direct pe piele, fie sub formă de țigară aprinsă se apropie de zona de stimulat. Preparatul care arde se numește moxa (kao în chineză) și procesul de utilizare a lui se numește moxibustie (moxa+combustie). Moxa odată aprinsă arde încet ca o țigară. Moxibustia se poate face în mai multe feluri:

Moxa fără cicatrice: o țigară aprinsă, de dimensiunea unui trabuc, e ținută la circa 2 cm de piele până subiectul simte durere, apoi este îndepărtată 2-3 secunde, după care se revine, procesul fiind repetat de 10-20 de ori; ca metodă alternativă se arde o mică grămadă de pulbere din plante pe o folie de aluminiu așezată pe piele.

Moxa cu cicatrice: moxa este arsă direct pe piele, producând arsură locală, metodă puțin utilizată astăzi, dar se pare că foarte eficientă în boli degenerative.

Moxa cu formare de pustule: similară cu metoda cu cicatrice, doar că mai dură, prin plasarea pe piele a unor substanțe iritante (usturoi pisat), iar pustulele care se formează sunt drenate și antiseptizate; doar pentru boli cronice foarte dificile ca artrita reumatoidă sau psoriazis.

Moxa cu ace calde: moxa este utilizată pentru a încălzi acele plasate pe puncte.

Moxibustia se utilizează în "bolile reci" (boli cronice), boli cauzate de "frig" (în sensul chinezesc al cuvântului) și stagnare ca: reumatism, artrite, astm, dureri abdominale, enterite severe, tendinite cronice, limfangite cronice și dureri cronice.

Criostimularea, stimularea acupunctelor cu frig, este o metodă foarte eficace în multe probleme acute, dureroase sau nu. Aceste afecțiuni sunt generate de "foc", în sensul acupunctural al cuvântului, de inflamație, conform medicinei alopate. În febră, aplicarea de comprese reci sau gheață pe punctul VG14, reduce temperatura corpului. O durere de dinți este potolită masând punctul IG4 (+S6) cu un cub de gheață, timp de 5-10 minute. În dureri de cap se pot stimula similar punctele VB20, IG4 și P7.

Masajul acupunctelor este o formă de stimulare ce ar trebui predată la școală. Este o procedură de prim-ajutor într-o mulțime de probleme de sănătate cu care ne confruntăm aproape zilnic: mușchi tensionați, dureri de cap sau de dinți, greață, insomnie, încordare psihică etc. Dacă se folosesc pentru masare și creme sau uleiuri rubefiante (activează circulația sanguină locală) gen mentol, eucalipt sau ardei iute, efectul este mai puternic. Pentru ușurarea procedurii de masaj se poate utiliza o lingură de supă în locul propriului deget sau și mai bine un vibrator electromecanic (se găsesc în comerț la prețuri rezonabile).

Stimularea ultrasonică a acupunctelor este o metodă rapidă de tratament, 10-30 de secunde per acupunct, cu rezultate similare înțepării și efecte deosebite în tratarea leziunilor de țesut moale: spasm muscular, reumatism, tendinite etc. Generatoarele de vibrații ultrasonice sunt aparate comune în orice cabinet cosmetic sau de fizioterapie. Folosirea lor pe puncte de acupunctură convenabil alese, crește semnificativ eficiența lor terapeutică.

Stimularea cu lumină a acupunctelor este cea mai recentă metodă de tratament. Se utilizează un laser sau o diodă luminiscentă ce produce lumina cu lungimea de unda din domeniul roșu sau infraroșu al spectrului electromagnetic, cu o densitate de putere de 30-50 mW/cm2. La această densitate de putere, timpul necesar de stimulare este doar 10-60 secunde și nu produce nicio senzație pe moment. Stimulatoarele cu lumină sunt portabile și robuste.

Stimularea cu electricitate a acupunctelor este o metodă larg utilizată atât în cabinetele specializate cât și acasă, de utilizatori individuali. Stimularea se poate face prin acele înfipte în acupunct, electro-acupunctură, metodă utilizată medical, sau prin electrozi așezați pe piele, electropunctură, metodă ce poate fi utilizată și de cei ce nu au competențe în acupunctură. Semnalul electric este de tip impuls cu durata de ordinul a 0,1-3 milisecunde și intensitate suficient de mare ca să producă stimularea musculară. Este important ca reglajul intensității semnalului să fie "în curent", metoda care asigură aceeași valoare a curentului electric, indiferent de variația rezistenței electrice a pielii în zona stimulată.

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Citește mai mult:Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 150RON.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright: Aghoras Invent 

Plătiți în siguranță

logoPL
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Vineri, 9-17
 
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 
Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin