Lupta împotriva durerii este la fel de veche ca însăși omenirea. Încă din anul 9000 înainte de Cristos, se cunosc brățări, coliere și alte podoabe din "minerale animate" ca magnetita sau chihlimbarul, pentru prevenirea sau tratarea durerilor de cap, artralgiei și a numeroase afecțiuni viscerale.

Metodele farmaceutice de suprimare a durerii sunt bine cunoscute și utilizate, dar pe termen lung sunt puțin utile, când efectele secundare sunt mai rele decât însăși problema în sine. Metodele electrice de suprimare a durerii devin din ce în ce mai eficiente și se dovedesc clinic a fi o modalitate viabilă de tratare a durerilor cronice și acute. Eficiența acestor metode este legată de buna cunoaștere a circuitelor neuronale ale transmisiei durerii și de modul în care semnalul electric le influențează.

Folosirea electricității pentru combaterea durerii este cunoscută din Antichitate, prima atestare scrisă fiind din anul 46 AD. Rezultatele actuale în combaterea electrică a durerii se datorează combinării fericite a descoperirii opioidelor interne (substanțe ce protejează corpul contra durerii, de zeci sau sute de ori mai puternice decât morfina, cel mai puternic analgezic farmaceutic), a teoriei lui Melzack și Wall care explică "cibernetica" perceperii durerii și mecanismul de "poartă a durerii" și lucrarilor profesorului Bruce Pomeranz din Toronto, neurolog proeminent, implicat în aflarea mecanismelor prin care acționeaza acupunctura și electrostimularea.

Rezultatele experimentale arată că timpul mediu de viață scurt al opioidelor interne (minute pentru enkefaline sau ore la beta-endorfină) poate fi compensat prin stimularea electrică corespunzătoare a zonelor proximale afecțiunii și a unor zone aflate la distanță. În acest fel se alină durerea pe perioade mergând de la zile la peste un an.

Stimularea electrică transcutanată a nervilor (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation TENS) este o tehnică simplă și neinvazivă de obținere a analgeziei (alinarea durerii), utilizată atât în clinici de profesioniști din domeniul sănătății, cât și acasă de cei ce au dureri. Prin intermediul unor electrozi așezați pe piele, un aparat portabil furnizează impulsuri de curent care activează anumiți nervi (uzual fibrele cu diametru mare tip Aß, pentru senzația de atingere). Se produce alinarea durerii într-un mod similar cu "dacă te-ai lovit, frecând locul dureros diminuezi senzația de durere". Aplicând între 1 și 200 de impulsuri pe secundă, pe zona stimulată se simte senzația de furnicături și amorțește.

"Poarta durerii": activarea neuronilor de atingere inhibă transmiterea semnalului dureros de la neuronii cu fibre subțiri. Fenomenul este folosit la aparatele de stimulare electrică neuronală transcutanată (TENS).

Metoda este foarte populară, 250000 de aparate TENS se vând anual în SUA, datorită faptului că este neinvazivă, ușor de folosit și fără efecte secundare. Utilizatorul poate stimula zona atât cât dorește, fiindcă nu există supradoză sau efecte toxice. Efectele TENS sunt rapide, beneficiile stimulării simțindu-se imediat. În plus metoda este ieftină în comparație cu medicația analgezică pe termen lung (costul unui aparat fiind în jur de 100$).

Modul TENS de utilizare, în cazul unui electropunctor, este simplu. Se folosesc electrozii mari, umezi, pentru stimularea locală, de exemplu lombar de-o parte și de alta a zonei afectate. Folosind o frecvență joasă de stimulare se simt punctele sensibile din zonă (senzație de înțepătură), pentru un plasament optim al electrozilor. Stimulând apoi cu frecvența înaltă (30-100Hz), timp de câteva minute, se obține diminuarea durerii. Revenind la frecvența joasă (3-5 Hz) se poate constata că nu mai apare senzația de înțepătură. Dacă aceasta persistă se reia stimularea cu frecvența mare. De reținut că stimularea cu frecvența mare diminuează rapid durerea, dar efectul nu rezistă mult în timp, de aceea după stimularea cu frecvența mare se stimulează locul cu frecvența mică timp de 5 minute. Stimularea cu frecvența joasă este cea care generează endorfine în corp, iar efectul de diminuare a durerii durează mult mai mult în timp.

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Citește mai mult:Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 150RON.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright: Aghoras Invent 

Plătiți în siguranță

logoPL
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Vineri, 9-17
 
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 
Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin