Dermatită seboreică

De ce să folosiți uleiuri esențiale pentru ameliorarea dermatitei seboreice?

Dermatita seboreică este o inflamație cronică a pielii, frecvent observată în zonele în care glandele sebacee au o prezență mai mare. Problema nu este nici infecțioasă, nici dăunătoare, dar poate provoca un disconfort persistent.

 

Care sunt semnele și simptomele dermatitei seboreice?

Descuamarea și durerea sunt cele două trăsături dominante ale dermatitei seboreice. În plus, s-ar putea să existe puncte uleioase sau granulare pe fața dumneavoastră și pe alte părți ale trupului, care provoacă o senzație de arsură. Gradul în care această afecțiune afectează viața de zi cu zi poate varia de la un caz minor de mătreață, până la zone mari pe corp, care provoacă o mâncărime incontrolabilă. Cele mai frecvente zone ale feței care sunt predispuse la a fi afectate de această afecțiune sunt: cutele din jurul nasului, fruntea, sprâncenele și canalul extern al urechii. Pleoapele superioare și marginile pleoapelor pot fi, de asemenea, adăugate pe lista părților corpului care sunt vulnerabile la această boală.

 

Ce uleiuri esențiale pot fi utilizate cel mai bine pentru a vă ajuta în această problemă?

Dacă suferiți de dermatită seboreică și ați încercat toate medicamentele existente pe piață, atunci terapia cu uleiuri esențiale este exact ceea ce aveți nevoie, pentru o alinare durabilă. Iată aici câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale pe care vi le recomandăm cu încredere contra dermatitei seboreice.

 

12 uleiuri esențiale pentru tratarea dermatitei seboreice

1. Uleiul de Tea tree

Uleiul de Tea tree funcționează ca un stimulent al sistemului imunitar, care îmbunătățește capacitatea organismului de a elimina infecțiile. Abilitățile sale foarte eficiente anti-microbiene, anti-bacteriene și anti-fungice îl fac unul dintre cele mai preferate uleiuri, pe care companiile farmaceutice le utilizează în săpunuri, șampoane și balsam pentru păr. Acest ulei este o armă testată, care poate fi folosită împotriva unor afecțiuni cum ar fi dermatita seboreică.

 

2. Uleiul de jojoba 

Uleiul de jojoba este un hidratant excelent, care pătrunde adânc în piele. Acest ulei ajută la descuamarea mai ușoară, la destuparea porilor și la gestionarea producției de sebum. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene și antioxidante.

 

3. Uleiul virgin de cocos

Ar fi nevoie de o carte întreagă pentru a acoperi toate beneficiile uleiului de cocos. Pe piele, acest ulei funcționează ca un hidratant calmant, care este de asemenea anti-fungic, anti-microbian și antiinflamator.

 

4. Ulei de Neem

Uleiul de Neem este folosit de secole în medicamentele tradiționale din mai multe culturi, pentru a ajuta la recuperarea pacienților care suferă de afecțiuni ale pielii cum ar fi acnee, erupții cutanate, psoriazis și eczeme. Este, de asemenea, un agent antibacterian, anti-fungic și dermatologic extrem de eficient.

 

5. Ulei de cedru din Himalaya

Acest ulei diminuează mâncărimea, datorită naturii sale sedative. Acțiunea sa astringentă este considerată a fi cea mai eficientă pentru tratarea afecțiunilor cum ar fi dermatita seboreică.

 

6. Ulei de cedru Atlas

Acest ulei are proprietăți similare cu cele ale omologului său din Himalaya. Uleiul de cedru s-a dovedit a fi foarte eficient în afecțiuni cum ar fi dermatita seboreică, datorită proprietăților sale antifungice și antibacteriene.

 

7. Ulei de lavandă

Datorita proprietăților sale anti-stres, uleiul de lavandă este folosit contra a tot felul de probleme de piele, de mii de ani. Proprietățile anti-bacteriene și antiinflamatorii îl fac și mai eficient pentru afecțiuni cum ar fi dermatita seboreică.

 

8. Ulei de rozmarin

Rozmarinul stabilizează secrețiile de ulei și oferă alinare în cele mai multe probleme ale scalpului, în special în probleme cu mătreața și dermatita seboreică. De asemenea, stimulează scalpul și promovează creșterea părului, prin îmbunătățirea circulației sângelui.

 

9. Ulei de patchouli

Uleiul de Patchouli este foarte eficient în îngrijirea tenului uscat, descuamat și deshidratat. Din același motiv, acest ulei este utilizat pentru a trata mătreața, rănile, acneea, eczemele și infecțiile fungice, cum ar fi dermatita seboreică. Acest ulei prezintă, de asemenea, proprietăți anti-fungice, antiinflamatoare, antimicrobiene și antibacteriene.

 

10. Uleiul de oregano

Faptul că uleiul de oregano poate elimina candida și alte ciuperci a fost confirmat de diverse studii de cercetare, efectuate pe acest ulei. Acest ulei este, de asemenea, un puternic agent anti-fungic.

 

11. Ulei de mentă

Uleiul de mentă ajută la atenuarea pruritului provocat de afecțiuni cum ar fi dermatita seboreică, reducând, în același timp, inflamația. Acest ulei este într-adevăr reconfortant.

 

12. Ulei de eucalipt

Tratând afecțiuni cum ar fi dermatita seboreică, dacă cea care deranjează cel mai mult este inflamația, atunci eucaliptul este uleiul esențial potrivit. Acest ulei diminuează inflamația aproape instantaneu și este considerat eficient pentru tratarea mai multor afecțiuni ale pielii.

 

Patru modalități de a utiliza uleiuri esențiale contra dermatitei seboreice

 

Pentru a obține o alinare a dermatitei seboreice, uleiurile esențiale pot fi utilizate în mai multe moduri. Iată cum le puteți folosi pentru a lupta împotriva dermatitei seboreice:

 

Nr. 1 - Combinarea uleiului esențial cu un ulei de bază

Tehnica cea mai populară și cea mai folosită pentru combaterea dermatitei seboreice este crearea unei combinații, folosind uleiul esențial preferat și ulei de bază și, ulterior, aplicarea amestecului pe suprafețele afectate. Această tehnică este simplă și nu creează probleme. Trebuie să amestecați aproximativ 90% ulei de bază cu 10% ulei de Tea tree și aplicați peste părțile afectate ale pielii. Soluția trebuie lăsată pe piele timp de 5-10 minute și apoi curățată cu ajutorul unui prosop umed și cald.

 

Nr. 2 - Curățarea pielii afectate cu săpun antifungic îmbogățit cu uleiuri esențiale

Există săpunuri anti-fungice disponibile pe piață, dintre care majoritatea conțin uleiuri esențiale ca ingredient principal. Printre uleiurile esențiale care se găsesc în general în astfel de săpunuri se numără uleiul de neem, mentă, oregano și levănțică.

 

Nr. 3 - Spălarea feței

Nici această abordare nu are efecte secundare. Pur și simplu amestecați câteva picături de ulei esențial pur într-o jumătate de cană de apă curată (fiartă sau preparată prin osmoză inversă). Clătiți-vă fața cu această soluție, de cel puțin trei ori pe zi, pentru o alinare eficientă.

 

Nr. 4 - Mască de argilă

Una dintre cele mai bune modalități de combatere a dermatitei seboreice este pregătirea unei măști de argilă. Pregătiți masca de argilă urmând instrucțiunile menționate pe ambalajul produsului și adăugați doar 2 picături de ulei de tea tree în ea. De îndată ce amestecați uleiul de tea tree, urmați instrucțiunile scrise pe pachet, pentru o aplicare corectă.

 

Câteva precauții care trebuie luate în considerație

Unele uleiuri esențiale pot provoca iritarea ochilor și, prin urmare, nu este recomandat să le aplicați pe pielea din apropierea ochilor.

Dacă există vreun semn de inflamație pe care îl suspectați că este provocat de uleiul esențial pe care îl utilizați, nu ezitați să cereți îndrumarea unui medic specialist certificat.

 

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Citește mai mult:Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 150RON.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright: Aghoras Invent 

Plătiți în siguranță

logoPL
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Vineri, 9-17
 
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 
Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin