by Tarah Michelle Cech

Dincolo de Terapiile Complementare - Cercetarea indică faptul că Uleiurile Esențiale au proprietăți anticancerigene
De la aromaterapie la aromamedicină

Practicarea ”aromamedicinei” mai degrabă decât ”aromaterapia” câștigă considerabil teren în SUA. Sunt două motive principale: mulți oameni s-au săturat complet de sistemul medical convențional. Se plătesc sume fabuloase de bani pentru terapii aflate sub semnul întrebării, cu multe medicamente având efecte secundare nocive pentru sănătate (ne fac acestea mai bolnavi, făcându-ne să ne simțim mai ”bine”?), având și prețuri ridicate. În același timp oamenii realizează că valoarea medicamentelor tradiționale poate fi cu mult mai mare decât au fost făcuți să creadă. Această putere vindecătoare disponibilă în medicamentele naturale corect prescrise și folosite are nu numai capacitatea de a alina simptomele unei boli, ci chiar de a conduce corpul la o stare sănătoasă de echilibru pe termen lung.

Utilizările Medicale ale Uleiurilor Esențiale
Cercetarea în domeniiul aplicațiilor medicale în ceea ce privește uleiurile esențiale este semnificativă în ultimii ani. Multe uleiuri s-au dovedit că au o acțiune antivirală, antibacteriană și antifungică semnificativă. Acum, dovezile asupra faptului că uleiurile esențiale sunt puternic antitumorale, având o acțiune specific anticancerigenă, se înmulțesc și acestea. O simplă căutare pe PubMed (pubmed.gov) în baza de date a National Institute of Health Research dă 391 de rezultate pentru căutarea ”essential oils cancer” și 444 de rezultate pentru ”essential oil tumor”. Multe studii evidențiază o corelație directă între folosirea uleiurilor esențiale și eradicarea tumorilor și a liniilor de celule canceroase. Multe concluzii indică faptul că rezultatelele studiilor solicită o investigare în continuare a uleiurilor esențiale pentru dezvoltarea terapiilor acceptate. Aici este o trecere în revistă a unor rezultate foarte promițătoare:

Uleiul esențial de tămâie țintește celulele canceroase
Un studiu din BioMed Central journal of Complementary and Alternative Medicine, March 2009, cu titlul: "Uleiul de tămâie derivat din Boswellia carterii induce citotoxicitate specifică” concluzionează cu: ”Uleiul de tămâie se pare că face distincția dintre celulele canceroase și cele normale ale vezicii urinare și suprimă viabiliatea celulelor canceroase. Analizele bioinformaționale au propus mai multe căi care pot fi activate de către uleiul de tămâie pentru a induce moartea celulelor de cancer la vezica urinară. Uleiul de tămâie ar putea reprezenta un agent intravezical alternativ pentru tratamentul cancerului la vezică”. Exprimarea fiind puțin mai tehnică, este totuși foarte, foarte promițătoare, în esență spunând că acest compus natural, non-toxic, ușor de obținut și ieftin poate eradica celulele cancerigene fără să deterioreze celulele normale, sănătoase ale aceluiași organ. Tămâia are o istorie lungă de utilizare medicală, și căutarea pentru ”frankincense cancer” produce 30 de rezultate doar pentru acest material. Dacă alegeți un ulei esențial de Tămâie, speciile ”carterii” au fost supuse celor mai multe cercetări, uleiurile distilate la rece cu dioxid de carbon fiind considerate cele mai terapeutice.

Uleiul esențial de Citronella induce moartea celulelor canceroase
După tămâie, citronella este probabil uleiul cel mai studiat pentru activitatea sa anticancerigenă. În numărul din mai 2009 al Journal of Chemico-Biological Interactions, cercetătorii au testat uleiul esențial de citronella împotriva a 12 linii de celule de cancer la om. Liniile de celule de cancer la colon și la cap au fost găsite a fi cele mai susceptibile la acest ulei esențial. Studiul a concluzionat: ”Rezultatele noastre indică faptul că uleiul de citronella prezintă o activitate anticancerigenă promițătoare și provoacă scăderea viabilității celulelor tumorale prin activarea procesului apoptotic, după cum este identificat prin microscopia electronică”. Aceasta arată că citronella poate induce moartea naturală a celulelor canceroase (procesul apoptotic), un proces care este inerent disfuncțional în cazul celulelor canceroase.   


Linalolul dulce pentru tratarea cancerului la ficat

Linalolul este un constituent foarte obișnuit al uleiurilor esențiale. Uleiurile esențiale conțin multe substanțe și linalolul este o substanță aromatică dulce, descoperită în multe uleiuri esențiale dulci și florale. Linalolul în sine, separat de uleiul esențial de Coriandru (semințe de Cilantro) a fost subiect pentru cercetarea publicată în iunie 2009, în 
journal of Chemico-Biological interactions. S-a descoperit că linalolul eradichează complet linia de celule HepG2 de cancer la ficat în concentrații foarte scăzute. Linalolul are multe alte efecte, dovedindu-se că reduce anxietatea și chiar că îmbunătățește semnificativ somnul. Și acum s-a dovedit că are chiar efecte anticancerigene! Deci, chiar dacă cineva nu urmărește direct să vindece cancerul, ci folosește aromaterapia într-un mod mai degrabă ocazional, pot apărea în același timp efecte protectoare importante.


Cancerul de piele este o problemă majorăpentru muți oameni și o serie de studii au evidențiat faptul că uleiul de lemn de santal este eficient pentru prevenirea dezvoltării tumorale. Alfa-santalolul, o componentă care s-a dovedit că este anxiolitică și îmbunătățește somnul, poate fi constituentul căruia îi pot fi atribuite majoritatea acestor efecte. Acest lucru este bun, de vreme ce lemnul de santal din India devine tot mai rar și mai scump, deși lemnul de santal din Australia și din alte insule din sudul Pacificului este încă disponibil. Într-un studiu publicat în European Journal of Cancer Prevention, o formulă folosită, conținând doar 5% ulei esențial de santal, folosită înaintea de expunerea la toxine, a redus semnificativ formarea tumorilor de cancer de piele. Un studiu publicat în ianuarie 2008 în Journal of Anitcancer Research a evidențiat o reducere semnificativă în dezvoltarea tumorilor în cazul pielii expuse la radiație UVB. Astfel, uleiul de lemn de santal ar fi o componentă excelentă de adăugat la o formulă cosmetică folosită înainte de plajă sau pentru față.


Protecția puternică a Uleiurilor condiment

S-a dovedit că componentele uleiurilor esențiale de Cimbru și Oregano protejează ADN-ul de deteriorare atunci când este expus stresului oxidativ extrem. Deteriorarea ADN-ului este o cauză principală a dezvoltării cancerului, deoarece poate conduce la un ciclu de viață celulară anormală, oprind procesul morții naturale a celulelor. Carvacrolul și Timolul au fost studiate de cercetătorii slovaci din 2007, deși aceștia au remarcat de asemenea că și alte componente a acestor uleiuri pot avea efecte chimioprotectoare. Alte uleiuri esențiale din plante condiment care și-au dovedit efectele de stopare a cancerului includ Ghimibirul, Turmericul, Busuiocul, Usturoiul și Salvia.


Uleiurile esențiale asigură susținerea sistemului imunitar
 

Dincolo de efectele directe asupra celulelor tumorale, s-a dovedit că uleiurile esențiale au un efect pozitiv asupra sistemului imunitar la un nivel chimic. Ele pot îmbunătăți activitatea globulelor albe, făcându-le mai eficiente și îndepărtând materialul străin și microbii din corp. Aceasta ar conduce probabil la rezultate mai eficiente în ceea ce privește cancerul. În plus, fiecare boală are o componentă psihologică și multe uleiuri esențiale și-au demonstrat activitatea antistress în investigațiile științifice.


Uleiurile esențiale ca agenți anticancer pentru viitor

Deci, ca multe remedii din plante, uleiurile esențiale lucrează pe un număr de niveluri pentru mai multe boli, cancerul fiind una din ele. În vreme ce este important să recunoaștem că uleiurile esențiale sunt în fapt contraindicate în timpul chimioterapiei (deoarece ele pot reduce efectele citotoxice ale tratamentului), ele pot fi cu siguranță o parte integrală a oricărui protocol de prevenire a cancerului. Pentru orice aplicație unde un om a fost deja diagnosticat cu boală, este important să consulte doctorul pentru a fi sigur că uleiurile esențiale și aromamedicina este o alegere potrivită. Tabloul de ansamblu este foarte strălucitor pentru folosirea uleiurilor esențiale în tratamentul cancerului și investigarea ulterioară este cu siguranță justificată de către comunitățile științifice și medicale pentru dezvoltarea unor protocoale medicale eficiente pentru această stare care afectează profund viața.

 

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Citește mai mult:Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 150RON.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright: Aghoras Invent 

Plătiți în siguranță

logoPL
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Vineri, 9-17
 
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 
Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin