de Tarah Michelle Cech
 

S-au publicat mai multe studii asupra efectelor anti-tumorale și anti-cancerigene ale uleiurilor esențiale. Se pare că cercetarea s-a focalizat asupra a câtorva uleiuri cu o istorie lungă în utilizarea medicală: Tămâia, Smirna și Citronella sunt exemple. Rezumatele studiilor sunt disponibile prin Pub Med la pubmed.org, unde o căutare pentru ”essential oil cancer” dă sute de rezultate.

Linaloolul, prezent în uleiul de lavandă și în alte uleiuri, reduce viabilitatea celulelor canceroase de la nivelul ficatului

Lavender FlowersLinaloolul a fost supus numeroaselor studii investigând efectele sale anxiolitice (anti-stres). Inhalarea linaloolului extras din uleiurile esențiale naturale conduce la un comportament agresiv redus, scade răspunsul la stres  și îmbunătățește somnul.

Acum, într-un studiu tocmai publicat în Journal of Chemico-biological Interactions, cercetătorii de la American University of Beirut s-au focalizat asupra unui constituent natural specific al multor uleiuri esențiale: linaloolul. Linaloolul este ”dulceața” multor uleiuri: lavanda este probabil uleiul cel mai cunoscut care conține linalool, deși această substanță se găsește în multe alte specii de plante. Unul dintre chemotipurile uleiului esențial de cimbru este numit c.t. (pentru ”chemotip”) linalool, însemnând că această varietate particulară de cimbru are un procent ridicat de linalool.


Linaloolul omoară celulele canceroase la o concentrație foarte scăzută

În acest studiu, s-a descoperit că linaloolul obținut din distilarea uleiului esențial de coriandru scade viabilitatea liniei de celule HepG2, celule de cancer la ficat, folosite în întreaga lume pentru cercetarea privitoare la cancer. Coriandrul a fost ales ca un condiment și se știe că are calități medicinale impportante. Linaloolul a inhibat replicarea acestor celule de cancer de ficat. O concentrație de 0,4 micromolar a inhibat replicarea a 50% dintre celule, o concentrație de 2 micromolar a inhibat replicarea a 100% din celule, distrugând astfel cancerul.

Este așadar vorba despre o cantitate excepțional de mică de linalool: 1 mol de linalool are 154 de grame. Asta înseamnă circa 0,000308 grame de linalool pe litru de soluție cu linia de celule.

Dat fiind faptul că majoritatea speciilor de Lavandă produc un ulei esențial conținând între 30 și 40% linalool, este uimitor: 25 de picături de ulei esențial de lavandă eliberează în jur de 0,3 grame de linalool. Acesta este ușor absorbit când este aplicat local. Unii aromaterapeuți sunt de părere că uleiul de lavandă este, de asemenea, sigur pentru ingerat în cantități mici.

Acesta este rezumatul studiului:

Studiu: Linaloolul reduce viabilitatea celulelor HepG2 prin inhibarea complexelor mitocondriale I și II, sporind speciile de oxigen reactiv și reducând nivelurile de ATP și GSH

Usta J, Kreydiyyeh S, Knio K, Barnabe P, Bou-Moughlabay Y, Dagher S.
Department of Biochemistry, Faculty of Medicine, American University of Beirut, Beirut, Lebanon.

Coriandrul este folosit ca un condiment pentru asezonarea specialităților mediteraniene și un remediu pentru multe probleme. În acest studiu s-a testat efectul biochimic ale componentelor uleiului său esențial, în particular linaloolul, componentul său principal. Extracția uleiului s-a făcut prin distilarea cu abur a semințelor de coriandru. Diferitele componente au fost identificate prin cromatografia de gaz cuplată cu spectroscopia de masă. 

Efectul variatelor componente ale uleiului asupra viabilității diferitelor linii de celule (HepG2, Caco2, NIH3t3, MCF7 and Hek293) a fost examinat folosind testul MTT. Linaloolul a fost componentul cel mai puternic și linia de celule HepG2 a fost cea mai sensibilă. O scădere de 50% și de 100% a viabilității celulelor HepG2 a fost obținută la 0,4uM și 2 uM linalool, respectiv. În vreme ce niciunul dintre ceilalți componenți nu a exercitat un efect semnificativ la concentrații mai scăzute de 50uM, myrcenul și nerolidolul, analogii structurali ai linaloolului, au fost mai puternici la concentrația de 100 uM decât ceilalți componenți, reducând viabilitatea celulelor HepG2 la 26%.

Efectul biochimic al linalolului asupra mitocondriilor izolate din HepG2 a evidențiat o inhibare dependentă de concentrație a activităților complexe I și II ale lanțului respirator și o scădere dependentă de timp a nivelului de ATP. În plus, s-a obținut o scădere dependentă de timp a nivelului glutationului (GSH) și în reducerea nitro-albastru tetrazoliu, indicând creșterea generări de specii reactive de oxigen (ROS). Tratamentul în prealabil cu antioxidanți: N-acetyl cisteină (2mM), Trolox (100uM) și diferiți flavonoizi (50uM) a fost parțial protector împotriva moartea celulară indusă de linalool; răspunsul cel mai eficient a fost cel al rutinei și apigeninei care au restaurat 91% din viabilitatea celulelor HepG2. 

Așadar, s-a raportat o reducere a viabilității celulelor HepG2 provocată de linalool și a fost indentificată mitocondria ca o posibilă țintă pentru locul de acțiune al linaloolului, inhibând complexele I și II și reducând ATP-ul. În plus, linaloolul a sporit speciile reactive de oxigen și a redus nivelul GSH.

 

 

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Citește mai mult:Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 200RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 600RON, ai reducere 20%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 800RON, ai reducere 25%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 1000RON, ai reducere 30%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 150RON.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright: Aghoras Invent 

Plătiți în siguranță

logoPL
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Vineri, 9-17
 
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 
Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin