Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
Calitate, pentru că meriți!

Coșul dumneavoastră

Coșul dumneavoastră este gol.
Pe acest website, comenzile se pot realiza și fără autentificare sau înregistrare, în regim de vizitator.

Coș de cumpărături

Coșul dumneavoastră este gol.

 

Înainte de a începe prepararea hidromelului este bine să cunoaștem noțiunile de bază implicate în procesul de producție a hidromelului și calculele aferente.

 

Densitatea specifică (DS) este un termen folosit pentru a determina cantitatea de zaharuri prezent în must. Cu cât densitatea specifică este mai mare, cu atât mai mult zahăr este prezent. Pe măsură ce drojdia consumă zaharuri și produce alcool, densitatea specifică scade. Densitatea specifică este măsurată în Baume și Brix.

 

Densitatea finală (DF) este densitatea specifică atunci când procesul de fermentație a încetat complet. Valoarea cea mai mică ce poate fi atinsă este de 0,99.

 

Procentul volumetric de alcool (PVA) ne oferă un procentaj al alcoolului la volumul total de hidromel. Majoritatea vinurilor au în jur de 11-12%, dar se pot fermenta vinuri și până la 20-22%.

 

O formulă de bază pentru calcularea PVA  în funcție de DS și DF este: PVA% = 133 * (DS - DF)

 

Ca regulă, 1°Brix (sau 1% zaharuri) va produce 0,6% alcool volumetric; astfel, un must de 20°Brix va produce 12% alcool volumetric. De fapt, poate fi ceva mai puțin alcool dacă fermentația are loc la o temperatură peste 29,5°C și poate fi ceva mai mult alcool dacă fermentația are loc la o temperatură sub 15,5°C. De asemenea, tulpina de drojdie joacă un rol important în eficiența conversiei zaharurilor din miere în alcool. Unele varietăți de drojdie transformă mici cantități de zaharuri în produse secundare cum ar fi glicerolul și acidul succinic, în dauna producerii de alcool. Pe de altă parte, trebuie să știm că nivelurile crescute de zaharuri necesită și niveluri crescute de nutrienți și de drojdie.

 

pH-ul sau Aciditatea: cantitatea de acid din must va determina starea de sănătate a drojdiei. O soluție de miere în apă are de obicei un pH natural în jur de 3,7 – 4,6. pH-ul optim pentru drojdii este în jur de 3,7 pentru a avea un rezultat foarte bun. Totuși, pe măsură ce procesul de fermentație își urmează cursul, datorită creșterii cantității de CO2, precum și a diferiților acizi organici produși de drojdii, pH-ul mustului poate coborî repede la 2,6 – 2,8 în 24 -36 ore de la începerea fermentației. Această valoare este sub pragul de jos, urmărit în cazul fermentației vinului (care este în jur de 3,2). Acest pH scăzut, dacă nu este corectat, va stresa drojdia și, astfel, fermentația va deveni lentă sau chiar se va opri. Pentru a evita aceste probleme, pH-ul va fi ridicat cu ajutorul carbonatului de potasiu, la o zi sau două după ce mustul a fost inoculat cu drojdii, pentru a menține un pH în jur de 3,4 -3,5. Dacă nu vreți să vă complicați cu măsurarea riguroasă a pH-ului pentru a calcula cantitatea precisă de carbonat de potasiu necesară pentru creșterea pH-ului, atunci 0,45 g carbonat de potasiu la 4 l de must este o doză medie recomandată uzual.

 

Odată ce fermentația s-a oprit, se poate corecta conținutul total de acizi cu ajutorul unui amestec de acizi organici (tartric, malic) sau cu CO2, în cazul în care este nevoie.

 

Amestecul de acizi constă dintr-un amestec de acizi naturali (tartric, malic etc.), de obicei sub formă cristalină, care poate fi utilizat pentru a reduce pH-ul mustului. Acidul constituie un ingredient important în echilibrarea gustului dulce al hidromelului și trebuie adăugat doar după ce procesul de fermentație a încetat și doar dacă hidromelul pare a fi prea dulce. De asemenea, acești acizi pot fi adăugați și dacă fermentația este încetinită datorită unui pH peste 4,6, dar utilizați totuși în cantități minime.

 

Pauza de zaharuri este un termen utilizat pentru a descrie punctul în care s-a consumat o cantitate specifică de zaharuri prin fermentație. Sunt două puncte importante: 1/3 (când 1/3 din zaharuri au fost consumate și transformate în alcool) și 2/3 (când 2/3 din zaharuri au fost transformate în alcool). În aceste două puncte se adaugă, de obicei, nutrienți suplimentari, dacă este nevoie. De exemplu, dacă DS inițială este de 1.12 (28 Brix), pauza de zaharuri la 1/3 va fi atunci când densitatea ajunge la 1,080 (19,2 Brix).

 

Faza de latență, Faza de creștere exponențială și Faza de fermentație sunt termeni care descriu ciclul de viață al drojdiei.

 

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai departe: Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Helia, Sativa, Delis
Creme naturale cu argint și aur coloidal
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright  S.C Aghoras Invent  S.R.L

Plătiți în siguranță

logoPO
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Duminică, 8-22
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.