By Konstantin Eriksen

 

Cât control avem asupra propriilor noastre vieți? Suntem cu adevărat controlați de genele noastre, închiși în propriul nostru egoism, așa cum afirmă unii autori moderni? Câtă putere avem să ne făurim viața noastră și pe cea a altora?

Contrar față de ceea ce mulți oameni cred, accentul plasat pe genele care determină comportamentul uman este doar teorie și doctrină. Modelul ”genei egoiste” este o asumpție, nu este un fapt științific.

Care este dogma centrală?

Dogma centrală este doctrina conform căreia informația din celulele noastre curge doar într-o direcție: de la ADN la ARN și apoi la proteine. Pur și simplu, este o credință dogmatică în determinismul absolut.

Să privim puțin în trecut. În 1990 a început un program imens de cercetare internațională, proiectul genomului uman. Scopul afirmat al acestui proiect a fost de a face o descriere completă a tuturor genelor la om și a interacțiunilor lor folosind programe pe calculator și apoi această cunoaștere să fie convertită în ”beneficii” profitabile pentru omenire, cum ar fi descoperirea unor remedii pentru bolile cele mai oribile.

Cu siguranță că au făcut ca proiectul să sune bine și au cheltuit o mulțime de bani, dar oare a fost folosit pentru a face bine? Personal, nu cred. 

În esență, dogma centrală spune că, de vreme ce proteinele sunt legate de procesele vieții din celulele noastre și funcțiile lor pot face doar ceea ce le spun genele noastre (asta vor să credem corpul medical și anumite ramuri fanatice ale teoriei evoluționismului), urmează că oamenii nu sunt decât expresia deterministă a genelor. Niște mici roboți, a căror biologie, ale căror emoții, sănătate și credințe nu sunt la alegere.

Asta este teoria predată în școlile medicale și în universitățile din toată lumea, astăzi. Din fericire, pentru toți oamenii conștienți, această credință debilitantă s-a dovedit a fi falsă.

 

Este evoluția deterministă?

Cu 50 de ani înainte de publicarea Originii speciilor lui Darwin, francezul Jean Baptiste Lamarque a postulat că ființele vii trebuie să aibă o percepție a mediului pentru a se putea dezvolta și că ele se dezvoltă ca răspuns la schimbările din mediul înconjurător. Ideea sa era că mutațiile genetice nu sunt întâmplătoare. Există o inteligență inerentă pe care nici nu putem începe să o înțelegem. 

Răspunsul comunității științifice din acea vreme nu a fost favorabil. Au ridiculizat teoria lui Lamarque și l-au eliminat din istoria cărților, dându-i lui Darwin creditul pentru descoperirea evoluției, deși, în realitate, Darwin și-a publicat cartea la 50 de ani după Lamarque și teoria din cartea sa s-a bazat pe lucrarea unui alt om, Alfred Russel Wallace, multe dintre ideile căruia au fost copiate de Darwin.

Conform cu Lamarque, este un joc de forțe între ființele vii și mediul înconjurător. Conform modelului darwinist, evoluția este strict deterministă și este bazată pe mutații întâmplătoare. Deci, cine s-a apropiat mai mult de adevăr? Din fericire pentru noi, Lamarque a avut dreptate cel puțin într-o problemă: celulele au conștiință.

 

Apariția științei Epigeneticii

O mulțime de biologi inteligenți au dovedit fără dubii că determinismul dogmei de bază este fals. Genele nu determină produsele omului: răspunsurile noastre la mediu determină de fapt expresia genelor noastre.

Acest fapt a fost dovedit cu certitudine în 1988 de biologul britanic John Cairns. Acesta a luat o bacterie ale cărei gene nu îi permiteau să producă lactază, enzima necesară pentru digestia zahărului din lapte, și a plasat bacteria în cutii petri unde singura hrană prezentă era lactaza. Spre uimirea sa, în câteva zile, toate cutiile petri au fost colonizate de bacterii și acestea consumau lactoză. ADN-ul bacteriei s-a schimbat ca răspuns la mediul înconjurător.

Acest experiment a fost replicat de mai multe ori și cercetătorii nu au găsit o explicație mai bună decât acest fapt evident: chiar și organismele primitive pot să evolueze (adapteze?) conștient.

Deci, informația curge în ambele direcții, de la ADN la proteine și de la proteine la ADN, contrazicând ”dogma centrală”. Genele pot fi activate și dezactivate de semnale din mediul înconjurător. Conștiința celulei este înăuntrul membranei celulare. Fiecare celulă din corpurile noastre are un tip de conștiință. Genele își schimbă expresia în funcție de ceea ce se petrece în afara celulelor și chiar în afara corpurilor noastre.

Ce înseamnă asta pentru noi?

Suntem liberi să luăm decizii care au impact asupra vieților noastre și asupra vieților altora. Nu suntem roboți care îndeplinim comenzile genelor noastre. Credințele ne pot schimba biologia. Avem puterea de a ne vindeca, de a ne spori respectul de sine și de a îmbunătăți viața emoțională. Fiecare aspect al vieților noastre poate fi îmbunătățit cu intenția potrivită.

Cel mai rău lucru pe care-l putem face ca oameni care gândesc și simt este să ne rupem de emoțiile noastre profunde, pozitive și să lăsăm frica și mânia să ne controleze viețile. Când permitem să fim copleșiți de negativism, ne punem într-o stare psiho-biologică de frică înrudită cu răspunsul de luptă sau fugă. Pentru a crește pozitiv ca ființe umane, este necesar să exprimăm emoții pozitive precum dragostea, afecțiunea, bucuria și voința de a ne birui pe noi înșine și viețile noastre. Atunci când ne schimbăm credințele, ne schimbăm stările emoționale. Când se petrece asta, ne schimbăm viețile. Mai întâi trebuie să credem. Numai atunci ne ofeirm oportunitatea să realizăm.

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Citește mai mult:Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 250RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 550RON, ai reducere 20%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 150RON.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright: Aghoras Invent 

Plătiți în siguranță

logoPL
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Vineri, 9-17
 
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 
Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin