A.M. Gray si P. R. Flatt

 

School of Biomedical Sciences, University of Ulster, Coleraine, Northern Ireland BT52 1SA, UK

 

Rezumat

Viscum album (vâscul) este cunoscut în ceea ce privește folosirea sa tradițională ca tratament pentru pacienții bolnavi de diabet. În testele acute de 20 de minute, un extract apos de vâsc de 1-10 mg/ml a stimulat secreția de insulină din celulele clonale pancreatice B într-o manieră crescătoare, pas cu pas. Acest efect a fost abolit de 0,5 mM diazoxid și expunerea în prealabil la extractul de vâsc nu a modificat stimularea secreției de insulină indusă de 10 mM L-alanină, negând astfel un efect negativ asupra viabilității celulelor. Efectul eliberării de insulină al extractului de vâsc nu a fost modificat de 16,7 mM glucoză, L-alanină (10 mM), 3-izobutil-1-metilxantină (IBMX) (1 mM), sau de o concentrație depolarizantă de KCl (25 mM). Abilitatea extractului de a spori secreția de insulină nu depinde de folosirea căldurii în timpul preparării extractului și nu a fost mediată de lectine. Aceste rezultate demonstrează prezența in Viscum album a unor substanțe naturale care eliberează insulina, aspect care poate contribui la proprietatea antidiabetică raportată a plantei.

 

 

 

Extractul apos de vâsc (1-10 mg/ml) are un efect stimulator dependent de doză asupra secreției de insulină de către celulele clonale B la 1,1 mM glucoză. Printr-un test roșu neutru modificat a fost confirmat faptul că aceste concentrații ale extractului nu influențează viabilitatea celulelor în timpul perioadei de test (Hunt și ceilalți, 1987). Pentru a fi studiate efectele extractului la nivele situate sub nivelul maxim de stimulare, a fost folosit 1 mg/ml de extract pentru investigații ulterioare. Incubația cu 0,5 mM diazoxid a inhibat efectul stimulator al extractului, indicând că sporirea secreției de insulină nu a fost doar o simplă consecință a deteriorării celulare. În acord cu această perspectivă, expunerea în prealabil a celulelor clonale B la extractul de vâsc timp de 20 de minute nu a alterat răspunsul ulterior în ceea ce privește secreția de insulină indusă de 10 mM L-alanină.

 

Prezența a 16,7 mM glucoză sau a 10 mM L-alanină nu a sporit semnificativ efectul eliberării de insulină al extractului de vâsc (1 mg/ml). Acțiunea extractului din vâsc (1 mg/ml) nu a fost potențată de 1mM 3-izobutil-1-metilxantină (IBMX), care crește AMP ciclic în celulele secretoare de insulină (Sharp 1979). În plus, spre deosebire de efectul stimulator doar al glucozei (16,7 mM), activitatea extractului de vâsc nu a fost sporită de depolarizarea accentuată a celulelor de către 25 mM KCl. Temperatura extracției nu a alterat efectul de eliberare a insulinei specific extractului de vâsc. Nu s-a observat nicio activitate a hemaglutininei în cazul extractului apos normal din vâsc. Activitatea hemaglutininei a fost prezentă în extractul produs prin infuzie la rece. Această activitate a dispărut prin încălzire (pentru a produce extractul la cald).

 

Extracția substanțelor naturale din vâsc responsabile pentru sporirea secreției de insulină in vitro nu necesită căldură și, pe de altă parte, aceste substanțe naturale din vâsc cu efect antidiabetic nu sunt distruse de căldură. Aceste observații arată că activitatea de eliberare a insulinei specifică extractului de vâsc nu este mediată de lectină. S-a raportat că frunzele și rămurelele de vâsc conțin beta-amyrina, tyramina, quercitina, syringina și flavoyedorinin A și B (Duke 1985). Totuși, prezența acestor compuși în extractul de vâsc și posibila implicare a acestor compuși sau a altora în activitatea de eliberare de insulină rămâne să fie stabilită.

 

 

 

 

p

Articolul zilei

Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

sursa: pure-alchemy.ro

Primim adeseori întrebări despre argintul coloidal dacă este coloidal, ionic, sau coloidal ionic. Pe această temă s-au scris atâtea articole, încât nu vom insista foarte mult. Vom preciza doar că, din punctul nostru de vedere, este o batere a apei în piuă și o despicare la fel de inutilă a firului de păr în... două (jumătatea ionică și cea coloidală a firului de păr, ca să zicem așa).

De ce?

Citește mai mult:Argint coloidal ionic sau argint coloidal fotonic?

Calitate, pentru că meriți!

AquaNano TareDeTot, 125ppm

Probabil cel mai puternic argint electrocoloidal din Romania...
Comandă acum!

Ai parte de reduceri!

Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 250RON, ai reducere 10%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 400RON, ai reducere 15%.
Pentru comenzi cu valoarea mai mare de 550RON, ai reducere 20%.
Nou! Acum, minerale activate cu aur! Citește mai mult...

Transport gratuit

Transport
Oriunde în țară, pentru comenzi cu valoarea mai mare de 150RON.

Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

Vă recomandăm să citiți cu atenție, și să aplicați perseverent informațiile conținute în acest articol, mai ales în cazul în care vă confruntați, dumneavoastră personal sau cineva drag, cu această afecțiune.

Am structurat aici un protocol clar și eficient, ale cărui efecte sunt excepționale atunci când este aplicat perseverent, și mai ales în stadii incipiente.

Totodată, el poate fi completat cu diferite alte adjuvante, uzual fără probleme semnificative, și poate fi utilizat în paralel cu chimioterapia sau radioterapia, caz în care efectele secundare ale acestor tratamente vor fi semnificativ reduse.

Citește mai mult:Protocol antitumoral simplu și extrem de eficient

T-Stop
un remediu antitumoral de excepție
ArgiDent
Pastă de dinți naturală, foarte eficientă, pentru persoane sensibile
Gel de Aloe Vera
Pur, natural, din culturi organice
Aur coloidal
Vital Pur, Olympus - tinerețea sufletului tău
Argint coloidal Protect, Forte
Protecție, prevenire, vindecare
Deodorante naturale cu argint coloidal
Deovis, te păstrează curat în mod delicat
Magneziu, calciu, potasiu, fier, cupru, mangan, zinc
Minerale organice, pure, fără aditivi
ArgiMax, argint coloidal 1000ppm
Acțiune puternică, decisivă, rapidă
Virgo, Tytan, Coral
Săpunuri lichide 100% naturale, cu argint și aur coloidal
ArgO2, inamicul bacteriilor și mucegaiurilor
Puterea combinată a argintului și oxigenului
Vitamina C naturală
normală sau alcalină
Uleiuri esențiale naturale
Sănătate și încântare

Copyright

AghorasBio, AquaNano, Mellixir,

Electrik, Auris, AloeDirect,

CannExtract, FlorEsențial, BioMineral,

sunt mărci comerciale Aghoras Invent.

 

Copyright: Aghoras Invent 

Plătiți în siguranță

logoPL
Puteți efectua plățile online, prin intermediul cardului de debit/credit, sau din contul dumneavoastră PayPal.

Contactați-ne oricând

Comenzi:
Vodafone - 0734394338
Orange - 0754432971
Telekom - 0214240504
RDS - 0771078288
Program: Luni-Vineri, 8-15
 
Relații cu clienții, comenzi:
Telekom - 0767287306
WhatsApp, SMS - 0767287306
Program: Luni-Duminică, 8-22
 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 
 
Comenzi: 0214240504, 0734394338, 0754432971, 0771078288, Relații cu clienții: 0767287306, (inclusiv WhatsApp, SMS)
facebook_page_plugin