Uleiul de cocos și pielea
Îmbătrânirea feței este adesea cel mai mare coșmar, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Stresul, lipsa de somn și de substanțe nutritive, expunerea la substanțe chimice, utilizarea excesivă a produselor cosmetice, anumite boli și medicamente, toți sunt factori care contribuie la apariția ridurilor în zona frunții, ochilor și buzelor. Deși uleiul de cocos nu este un ulei esențial, el își are un rol binemeritat în cosmetică, și socotim că este potrivit a îl aminti între uleiurile esențiale.
Importanța uleiului de cocos în asistența medicală zilnică
Antioxidanții prezenți în uleiul de cocos protejează pielea de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. De asemenea, el deține proprietăți antibacteriene și antifungice, care pot ajuta pielea să se vindece și să întinerească. Conform celor mai recente cercetări, uleiul de cocos este bogat în monolaurină (formată din acidul lauric), care poate ajuta organismul să lupte împotriva anumitor bacterii și viruși, responsabili de producerea de boli, cum ar fi herpesul și gripa. Mai mult decât atât, cu ajutorul uleiului de cocos ne putem menține în siguranță împotriva parazitilor, cum ar fi Giardia lamblia. Când este folosit ca ulei de masaj pentru piele, uleiul de cocos acționează ca un hidratant eficient.
Când vine vorba de acnee, unul dintre principalele motive pentru care uleiul de cocos este foarte eficient îl constituie proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene. Uleiul de cocos penetrează adânc în piele, ucide germenii și bacteriile și neutralizează inflamația / coșurile inestetice.